Europa direct la tine acasa
Reteaua Centrelor EUROPE DIRECT este o interfata intre cetateni
si Uniunea Europeana, la nivel local.
Prima pagina Activitățile noastre Activităţile noastre în anul 2018
 

facebook

youtube


Activităţile noastre în anul 2018
Marţi, 09 Ianuarie 2018 00:00

Anul 2018 a fost a fost desemnat – prin Decizia (UE) 2017/864 a Parlamentului European și a Consiliului – „Anul European al Patrimoniului Cultural”, al cărui obiectiv este de a încuraja cât mai multe persoane să descopere și să aprecieze patrimoniul cultural al Europei și de a consolida sentimentul de apartenență la un spațiu european comun. Sloganul Anului este Patrimoniul nostru: la confluența dintre trecut și viitor.

De asemenea, anul 2018 este anul premergător anului 2019, un an de o importanţă majoră pentru UE, dar mai ales pentru România. În 2019, România va deţine, pentru prima oară în istorie, Președinția rotativă a Consiliului UE, iar membrii Parlamentului European vor fi aleşi pentru un nou mandat de 5 ani, în urma alegerilor europene.


Pentru a marca toate aceste evenimente şi pentru a le aduce în atenţia publicului, am pregătit, pentru anul acesta, următoarele activităţi:


Pe data de 9 mai, vom sărbători Ziua Europei şi vom promova alegerile europene şi instituţiile europene, în cadrul consursului între liceele din judeţul Vaslui, de tipul Cine ştie, câştigă - „EU aleg Europa”. Euro quiz-ul de acest tip a mai fost organizat de două ori, în anii trecuţi şi a fost foarte bine primit de liceeni.


„Europa îţi vorbeşte”, în cadrul caravanei de teatru educativ! Caravana va cuprinde 10 reprezentaţii în localităţi defavorizate ale judeţului Vaslui, în perioada mai - octombrie. Piesa de teatru va avea ca temă centrală valorile şi drepturile europene şi va fi dedicată elevilor de gimnaziu.


JOB calificat pentru Europa” (Join Our Bridges) este numele cafenelei publice, ce va avea loc în luna septembrie. La această întâlnire vom invita la dialog, într-un cadru informal, pensionari, persoane active în câmpul muncii cu profesii diferite (ex: avocați, medici, ingineri, bucătari, etc) și tineri, cu scopul de a realiza un transfer de experienţă de la cei experimentaţi către cei mai tineri şi de a le oferi celor din urmă, consiliere şi orientare profesională.


În perioada octombrie - noiembrie, vom organiza 4 simulări ale procesului decizional din Parlamentul European, pentru a ajuta tinerii vasluieni să înțeleagă mai ușor rolul acestuia și să conștientizeze importanța alegerilor europene, în cadrul acţiunii „Parlamentul European al tinerilor”. Locaţiile acestor dezbateri vor fi sediile unităţilor de învăţământ, licee din Vaslui, Huşi, Bârlad şi Negreşti.


Conferința de la sfârşitul anului, cu titlul „Rolul României în UE”, ce va avea ca temă Președinția României la Consiliul UE, va oferi un spațiu de dialog pentru participanți -reprezentanţi din cadrul primăriilor din județ, deconcentratelor, subordonatelor Consiliului Județean Vaslui, reprezentanţi ai ONG-urilor și ai mediului privat.


Ajuns la al XI-lea an de existenţă, buletinul electronic “Europa în Direct” vă va ține la curent cu activitățile centrului, cu cele mai noi știri europene sau cu oportunitățile de finanțare active.

Am pregătit activităţi pentru categorii şi interese diferite. Şi dacă am omis pe cineva, suntem deschişi ideilor şi colaborărilor! Tot ce trebuie să faceţi este să ne urmăriţi pe site-ul sau pe contul nostru de Facebook, să ne vizitaţi, să ne sunaţi sau să ne trimiteţi un e-mail! Noi vă vom comunica tot ce plănuim!

 
Mobile Version | Desktop Version

 


banner banner1 banner2 banner3 banner7 banner5
banner11 banner9 banner6 banner10 banner8 banner9

Logo CJVS str. Ştefan cel Mare nr.79, Vaslui 730168,Vaslui, România
      t:      0235 361 089
      f:      0235 361 091
      e:      consiliu@cjvs.eu
      w:      www.cjvs.eu
       str. Mihail Kogalniceanu nr. 25, Vaslui 730104,Vaslui, România
      t:      0235 361652
      f:      0235 361652
      e:      europedirectvaslui@cjvs.eu
      w:      www.europedirectvaslui.ro


Free live stats and visitor counter for Joomla, Wordpress, Drupal, Magento and Prestashop