Europa direct la tine acasa
Reteaua Centrelor EUROPE DIRECT este o interfata intre cetateni
si Uniunea Europeana, la nivel local.
Prima pagina Activitățile noastre “Europa, casa noastră”, revine!
 

facebook

youtube

youtube


“Europa, casa noastră”, revine!
Vineri, 12 Mai 2017 00:00

Dragi profesori şi elevi, avem plăcerea de a vă anunţa că Reprezentanţa Comisie Europene în România şi Ministerul Educaţiei Naționale lansează luna aceasta inițiativa Campaniilor educaționale „Europa, casa noastră”, într-un nou format, pentru a permite elevilor din România să afle mai multe despre Uniunea Europeană.


Activitățile din această inițiativă sunt structurate în două campanii principale, Competiția „Euro Quiz” și Concursul „Lider european”, și au drept scop comunicarea politicilor europene şi a subiectelor de interes pentru copii și tineri, încurajându-i să devină cetăţeni europeni activi, să se implice în activităţi de voluntariat şi în proiecte europene de schimburi interculturale. „Europa, casa noastră" le prezintă tinerilor Uniunea Europeană dintr-o perspectivă concretă, apropiată vârstei lor.


Prima campanie, competiția „Euro Quiz”, se adresează elevilor de clasa a VI-a și se desfășoară online în prima jumătate a lunii iunie. Cea de-a doua campanie, concursul „Lider European”, este un  concurs de proiecte, se adresează elevilor din clasele IX-XII și se desfășoară în perioada septembrie-decembrie a fiecărui an.


Activităţile din cadrul programului „Europa, casa noastră” vor fi descrise pe portalul web ww.europacasanoastra.ro, începând din această lună. Tot aici, școlile care doresc să participe la cele două campanii se vor putea înscrie on-line, vor trimite rapoarte și fotografii din timpul activităților și se vor informa cu privire la datele la care au loc activitățile din cadrul programului.


Programul prevede și vizite în școli, iar în luna mai 2017 vor fi vizitate 10 școli în județele Teleorman, Giurgiu, Călărași, Ialomița, Constanța, Buzău, Brăila, Tulcea, Galați și Vaslui. Vă informăm că reprezentanţii campaniei vor fi prezenţi în judeţul nostru, pe data de 23 mai şi vor vizita Școala Gimnazială ”Manolache Costache Epureanu” Bârlad. 


Vă vom ţine la curent cu detalii suplimentare!

 
Mobile Version | Desktop Version

 


banner banner1 banner2 banner3 banner7 banner5
banner11 banner9 banner6 banner10 banner8 banner9

Logo CJVS str. Ştefan cel Mare nr.79, Vaslui 730168,Vaslui, România
      t:      0235 361 089
      f:      0235 361 091
      e:      consiliu@cjvs.eu
      w:      www.cjvs.eu
       str. Mihail Kogalniceanu nr. 25, Vaslui 730104,Vaslui, România
      t:      0235 361652
      f:      0235 361652
      e:      europedirectvaslui@cjvs.eu
      w:      www.europedirectvaslui.ro


Free live stats and visitor counter for Joomla, Wordpress, Drupal, Magento and Prestashop