Europa direct la tine acasa
Reteaua Centrelor EUROPE DIRECT este o interfata intre cetateni
si Uniunea Europeana, la nivel local.
Prima pagina Activitățile noastre Odă Europei
 

facebook

youtube

youtube


Odă Europei
Miercuri, 10 Mai 2017 00:00

Ziua de 9 MAI are pentru romani o tripla semnificatie: proclamarea independentei de stat a României la 9 mai 1877, Victoria Coalitiei Natiunilor Unite in cel de- Al Doilea Razboi Mondial la 9 mai 1945 si Ziua Europei.

La fel ca în fiecare an, am marcat această zi şi la Vaslui. De data aceasta, Centrul de Informare Europe Direct Vaslui, Consiliul Judeţean Vaslui, Primăria Municipiului Vaslui şi Centrul Judeţean Pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale Vaslui au organizat  concertul aniversar de muzică clasică „Odă Europei”.


Obiectivul concertului a fost promovarea valorilor europene, celebrarea Zilei Europei, marcarea celor 10 ani de la aderarea României la Uniunea Europeană şi a celor 60 de ani de la semnarea Tratatelor de la Roma, tratate ce stau la baza construcţiei Europene.


Evenimentul s-a desfăşurat la Casa de Cultură a Sindicatelor "Constantin Tănase" Vaslui şi s-a bucurat de participarea interpreţilor vasluieni: Iolanda Ciobanu, Costel Enea, Daniel Macarov, Rareş Trufea şi a ansamblurilor muzicale: Corala “Fantasia” şi Cvartetul “Colosseum”.


Structura noastră gazdă, Consiliul Judeţean Vaslui, a fost reprezentată de domnii vicepreşedinţi, domnul Ciprian Trifan si domnul Vasile Mariciuc. În cadrul acestui eveniment a fost punctată importanţa zilei de 9 mai şi beneficiile de care se bucură şi judeţul Vaslui, din momentul aderării României la Uniunea Europeană.

Spectatorii au primit din partea noastră materiale promoţionale şi broşuri informative.

Dorim să mulţumim partenerilor noştri pentru sprijinul pe care ni l-au acordat, precum şi interpreţilor pentru seriozitate şi talentul demonstrat. 
Mobile Version | Desktop Version

 


banner banner1 banner2 banner3 banner7 banner5
banner11 banner9 banner6 banner10 banner8 banner9

Logo CJVS str. Ştefan cel Mare nr.79, Vaslui 730168,Vaslui, România
      t:      0235 361 089
      f:      0235 361 091
      e:      consiliu@cjvs.eu
      w:      www.cjvs.eu
       str. Mihail Kogalniceanu nr. 25, Vaslui 730104,Vaslui, România
      t:      0235 361652
      f:      0235 361652
      e:      europedirectvaslui@cjvs.eu
      w:      www.europedirectvaslui.ro


Free live stats and visitor counter for Joomla, Wordpress, Drupal, Magento and Prestashop