Odă Europei

Odă Europei

Ziua de 9 MAI are pentru romani o tripla semnificatie: proclamarea independentei de stat a României la 9 mai 1877, Victoria Coalitiei Natiunilor Unite in cel de- Al Doilea Razboi Mondial la 9 mai 1945 si Ziua Europei.

La fel ca în fiecare an, am marcat această zi şi la Vaslui. De data aceasta, Centrul de Informare Europe Direct Vaslui, Consiliul Judeţean Vaslui, Primăria Municipiului Vaslui şi Centrul Judeţean Pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale Vaslui au organizat  concertul aniversar de muzică clasică „Odă Europei”.


Obiectivul concertului a fost promovarea valorilor europene, celebrarea Zilei Europei, marcarea celor 10 ani de la aderarea României la Uniunea Europeană şi a celor 60 de ani de la semnarea Tratatelor de la Roma, tratate ce stau la baza construcţiei Europene.


Evenimentul s-a desfăşurat la Casa de Cultură a Sindicatelor "Constantin Tănase" Vaslui şi s-a bucurat de participarea interpreţilor vasluieni: Iolanda Ciobanu, Costel Enea, Daniel Macarov, Rareş Trufea şi a ansamblurilor muzicale: Corala “Fantasia” şi Cvartetul “Colosseum”.


Structura noastră gazdă, Consiliul Judeţean Vaslui, a fost reprezentată de domnii vicepreşedinţi, domnul Ciprian Trifan si domnul Vasile Mariciuc. În cadrul acestui eveniment a fost punctată importanţa zilei de 9 mai şi beneficiile de care se bucură şi judeţul Vaslui, din momentul aderării României la Uniunea Europeană.

Spectatorii au primit din partea noastră materiale promoţionale şi broşuri informative.

Dorim să mulţumim partenerilor noştri pentru sprijinul pe care ni l-au acordat, precum şi interpreţilor pentru seriozitate şi talentul demonstrat.