Europa direct la tine acasa
Reteaua Centrelor EUROPE DIRECT este o interfata intre cetateni
si Uniunea Europeana, la nivel local.
Prima pagina Știri europene Newsflash Concursul „Muzica în lupta împotriva sărăciei”: tinerii europeni iau poziţie cu privire la lupta mondială împotriva sărăciei!
 

facebook

youtube

youtube


Concursul „Muzica în lupta împotriva sărăciei”: tinerii europeni iau poziţie cu privire la lupta mondială împotriva sărăciei!
Marţi, 06 Iulie 2010 00:00

Comisia Europeană lansează concursul european de muzică, eveniment în cadrul căruia tinerii europeni cu vârste cuprinse între 15 şi 25 de ani sunt invitaţi să se înscrie cu câte un cântec care să exprime sprijinul lor pentru lupta mondială împotriva sărăciei. Fiecare participant trebuie să compună un cântec original pe tema generală a dezvoltării, acesta trebuind să fie axat pe cele opt obiective de dezvoltare ale mileniului. Câştigătorii – care vor fi selectaţi printr-un sistem de vot online şi de către un juriu de profesionişti din domeniul muzical – vor putea să îşi înregistreze cântecul într-un studio profesional şi vor avea şansa să îşi interpreteze cântecul în cadrul Zilelor europene ale dezvoltării, eveniment care va avea loc în luna decembrie 2010 în Bruxelles. Concursul muzical face parte din campania „Lupt împotriva sărăciei”, consacrată sensibilizării adolescenţilor cu privire la acţiunile UE în domeniul cooperării pentru dezvoltare.

„Muzica este un instrument puternic care reuşeşte să mobilizeze oameni de toate vârstele şi din toate ţările în lupta împotriva sărăciei.Acest concurs muzical reflectă voinţa Comisiei de a implica tânăra generaţie şi de a sensibiliza publicul cu privire la importanţa îndeplinirii obiectivelor de dezvoltare ale mileniului. Sper să primim multe contribuţii din genuri muzicale diverse, de la rap la hip-hop sau hard rock.”, a afirmat Andris Piebalgs, comisarul european pentru dezvoltare.

Tinerii din statele membre ale UE cu vârste cuprinse între 15 şi 25 de ani sunt invitaţi, prin intermediul site-urilor de socializare şi al festivalurilor de muzică, să trimită prin internet, până la 30 septembrie, câte un cântec pe tema luptei împotriva sărăciei. Participanţii îşi vor exprima, de asemenea, sprijinul pentru unul dintre cele opt obiective de dezvoltare ale mileniului: eradicarea sărăciei extreme şi a foametei; asigurarea accesului tuturor la învăţământ primar; promovarea egalităţii între sexe; reducerea mortalităţii infantile, îmbunătăţirea sănătăţii materne, combaterea HIV/SIDA, a malariei şi a altor boli; asigurarea durabilităţii mediului şi crearea unui parteneriat global pentru dezvoltare. Se va putea vota online, până la data de 31 octombrie 2010. Vor fi selectaţi doi câştigători, al căror nume va fi dezvăluit în luna noiembrie: un câştigător va fi selectat în urma voturilor exprimate online, iar celălalt de către un juriu format din profesionişti din domeniul muzical. Premiul va consta în înregistrarea într-un studio profesional a cântecelor respective şi în oferirea şansei de a interpreta cântecele în cadrul Zilelor europene ale dezvoltării, eveniment care va avea loc în luna decembrie 2010 la Bruxelles.

Având în vedere că nu ne mai despart decât cinci ani de anul 2015, termenul fixat pentru îndeplinirea obiectivelor de dezvoltare ale mileniului, secretarul general al ONU, dl Ban Ki-moon, a adresat o invitaţie liderilor din toată lumea să participe la un summit la New York în perioada 20-22 septembrie 2010 în vederea accelerării realizării de progrese în ceea ce priveşte îndeplinirea obiectivelor de dezvoltare ale mileniului.


Sursa: http://ec.europa.eu

 
Mobile Version | Desktop Version

 


banner banner1 banner2 banner3 banner7 banner5
banner11 banner9 banner6 banner10 banner8 banner9

Logo CJVS str. Ştefan cel Mare nr.79, Vaslui 730168,Vaslui, România
      t:      0235 361 089
      f:      0235 361 091
      e:      consiliu@cjvs.eu
      w:      www.cjvs.eu
       str. Mihail Kogalniceanu nr. 25, Vaslui 730104,Vaslui, România
      t:      0235 361652
      f:      0235 361652
      e:      europedirectvaslui@cjvs.eu
      w:      www.europedirectvaslui.ro


Free live stats and visitor counter for Joomla, Wordpress, Drupal, Magento and Prestashop