Europa direct la tine acasa
Reteaua Centrelor EUROPE DIRECT este o interfata intre cetateni
si Uniunea Europeana, la nivel local.
Prima pagina Activitățile noastre Activităţi Europe Direct Vaslui în 2017
 

facebook

youtube

youtube


Activităţi Europe Direct Vaslui în 2017
Miercuri, 18 Ianuarie 2017 00:00

Anul 2017 este un an cu o mare încărcătură simbolică atât pentru continentul European, cât şi pentru România. Anul acesta se împlinesc 60 de ani de la semnarea celor două tratate ce stau la baza construcţiei Europene, Tratatul de instituire a Comunităţii Europene a Energiei Atomice si Tratatul de instituire a Comunităţii Economice Europene, 30 de ani de programe europene de succes la nivel european prin derularea programului Erasmus+ şi 10 ani de la aderarea României la Uniunea Europeană.

Din acest motiv am pregătit multe activităţi frumoase, la care vă invităm să participaţi!


Prima activitate din acest an va avea loc pe data de 9 mai, când alături de tineri talentaţi din Vaslui, vom sărbători Ziua Europei, 10 ani de la aderarea României la Uniunea Europeană şi 60 de ani de la semnarea Tratatelor de la Roma. Astfel, concertul aniversar, „Odă Europei”, va avea ca obiectiv creşterea gradului de conştientizare a valorilor europene, întărirea sentimentelor de solidaritate şi apartenenta la blocul comunitar în rândul populaţiei vasluiene.

 

„Şcoala de afaceri pentru copii”, ce are ca temă „Un nou impuls pentru locuri de muncă, creștere și investiții” va viza dezvoltarea culturii antreprenoriale în rândul elevilor vasluieni. Această acţiune va începe în luna mai cu 4 sesiuni de informare cu privire la fondurile europene destinate antreprenorilor şi la întemeierea planurilor de afaceri. După aceste seminarii, vom organiza un concurs de planuri de afaceri, iar câştigătorii acestui concurs vor participa, în luna iunie, la o tabără educaţională, în afara judeţului.

 

„BUNI- PE- NET”, ediţia a II-a reprezintă continuarea seminariilor de instruire IT de anul trecut. Şi anul acesta vom organiza 4 seminarii destinate persoanelor vârstnice din judeţul Vaslui, cu scopul de a contribui la dobândirea independenței acestora prin dezvoltarea competențelor în utilizarea calculatorului și internetului,  la creșterea gradului de alfabetizare digitală, a competenţelor şi incluziunii digitale și sociale și la facilitarea vieții acestora. Seminariile vor avea loc în perioada iulie - septembrie şi vor fi organizate în 4 locaţii de data aceasta : Vaslui, Huşi, Bârlad şi Negreşti.


„Copil în Europa mea” este numele acţiunii pe care o vom organiza în Săptămâna Europeană a Mobilităţii, 16 - 22 septembrie 2017. Având ca obiectiv creşterea incluziunii sociale şi a sentimentului de apartenenţă la comunitate a copiilor cu nevoi speciale din judeţul Vaslui, acţiunea va cuprinde 2 concursuri de desene pe asfalt şi 2 ateliere de lucru, in cadrul cărora participanţii vor confecţiona din materiale ecologice si reciclabile, simbolurile UE sau ale statelor membre.


Ultimul mare eveniment din 2017 va fi „Erasmus, un plus la educaţie”, ce va cuprinde un târg educaţional şi o conferinţă, organizate în perioada noiembrie - decembrie. La eveniment vor fi invitate Şcolile Gimnaziale şi Liceele din judeţul Vaslui, ce vor avea câte un stand de prezentare a rezultatelor proiectelor de succes implementate prin Erasmus+. De asemenea, reprezentanţii şcolilor şi liceelor vor avea oportunitatea de a lua cuvântul în cadrul conferinţei şi de a-şi promova munca depusă în cadrul acestor proiecte, fiind un bun prilej sa devină mai vizibili în plan local.


Ajuns la al X-lea an de existenţă, buletinul electronic “Europa în Direct” vă va ține la curent cu activitățile centrului, cu cele mai noi știri europene sau oportunitățile de finanțare active.


Ca și în ceilalți ani, și în 2017 vom răspunde solicitărilor și invitațiilor spre colaborare, atât la sediu, prin intermediul telefonului, a e-mailului, cât şi al rețelelor de socializare. Cu un Like la pagina de Facebook a centrului www.facebook.com/EuropeDirectVaslui, o vizită pe website-ul www.europedirectvaslui.ro sau prin simpla abonare la buletinul electronic, veți avea acces la toate detaliile legate de activitățile noastre și mai ales la informația europeană.


Vă aşteptăm!

 
Mobile Version | Desktop Version

 


banner banner1 banner2 banner3 banner7 banner5
banner11 banner9 banner6 banner10 banner8 banner9

Logo CJVS str. Ştefan cel Mare nr.79, Vaslui 730168,Vaslui, România
      t:      0235 361 089
      f:      0235 361 091
      e:      consiliu@cjvs.eu
      w:      www.cjvs.eu
       str. Mihail Kogalniceanu nr. 25, Vaslui 730104,Vaslui, România
      t:      0235 361652
      f:      0235 361652
      e:      europedirectvaslui@cjvs.eu
      w:      www.europedirectvaslui.ro


Free live stats and visitor counter for Joomla, Wordpress, Drupal, Magento and Prestashop