Europa direct la tine acasa
Reteaua Centrelor EUROPE DIRECT este o interfata intre cetateni
si Uniunea Europeana, la nivel local.
Prima pagina Știri europene Newsflash Presedintele PE la Bucuresti: Romania si Grecia sunt in situatii asemanatoare, economiile lor au nevoie de medicamente care nu sunt bune la gust
 

facebook

youtube


Presedintele PE la Bucuresti: Romania si Grecia sunt in situatii asemanatoare, economiile lor au nevoie de medicamente care nu sunt bune la gust
Vineri, 11 Iunie 2010 00:00

"Saptamana trecuta am fost o zi in Grecia si acolo situatia este asemanatoare. Trebuie sa vindecam economia si pentru aceasta trebuie sa luam niste medicamente care nu sunt bune la gust, dar sunt necesare", a afirmat, miercuri, presedintele Parlamentului European, Jerzy Buzek, aflat intr-o vizita oficiala la Bucuresti, potrivit Agerpres, citata de HotNews.ro.
In Grecia "nevoia reformelor dure se leaga de un guvern socialist. In Romania este vorba de un guvern de centru-dreapta, insa mesajul meu este acelasi, indiferent de culoarea politica. Mesajul este ca trebuie sa traversam aceasta perioada dificila si, dupa cateva luni, poate chiar doi ani, vom fi mandri in UE pentru ca am traversat-o", a adaugat oficialul european, dupa intalnirea de miercuri dimineata cu presedintele Camerei Deputatilor, Roberta Anastase.

"Daca astazi noi ne uitam cu oarecare invidie legata de faptul ca Polonia parca trece mult mai usor ca alte tari prin aceasta criza economica, acest lucru se datoreaza si primului ministru de acum cativa ani, actualul presedinte al PE, Jerzy Buzek, cel care a reusit sa puna in practica niste reforme care astazi si-au produs efectele", a afirmat si Roberta Anastase.

Presedintele Parlamentului European, Jerzy Buzek, s-a aflat, miercuri, intr-o vizita oficiala de o zi in Romania. Programul vizitei a inclus intalniri cu seful statului, Traian Basescu, premierul Emil Boc, presedintele Senatului, Mircea Geoana si ministrul de Externe, Teodor Baconschi.

Vizita lui Jerzy Buzek in Romania era programata initial in luna aprilie, insa a fost amanata atunci in contextul doliului poporului polonez, in urma accidentului aviatic de la Smolensk, in care si-au pierdut viata presedintele Poloniei si zeci de inalti oficiali ai acestei tari.

Sursa: http://www.euractiv.ro

 
Mobile Version | Desktop Version

 


banner banner1 banner2 banner3 banner7 banner5
banner11 banner9 banner6 banner10 banner8 banner9

Logo CJVS str. Ştefan cel Mare nr.79, Vaslui 730168,Vaslui, România
      t:      0235 361 089
      f:      0235 361 091
      e:      consiliu@cjvs.eu
      w:      www.cjvs.eu
       str. Mihail Kogalniceanu nr. 25, Vaslui 730104,Vaslui, România
      t:      0235 361652
      f:      0235 361652
      e:      europedirectvaslui@cjvs.eu
      w:      www.europedirectvaslui.ro


Free live stats and visitor counter for Joomla, Wordpress, Drupal, Magento and Prestashop