Europa direct la tine acasa
Reteaua Centrelor EUROPE DIRECT este o interfata intre cetateni
si Uniunea Europeana, la nivel local.
Prima pagina Știri europene Newsflash Tratamentul medical in alte tari UE - acoperit de asigurari
 

facebook

youtube


Tratamentul medical in alte tari UE - acoperit de asigurari
Vineri, 11 Iunie 2010 00:00

Dupa ani de negocieri, tarile Uniunii Europene au ajuns la un acord privind plata tratamentelor medicale in strainatate. Cetatenii europeni vor putea merge pentru ingrijiri intr-un alt stat membru, iar costurile vor fi suportate, in anumite limite, de autoritatile din propria tara.
Ministrii europeni ai Sanatatii au adoptat marti, 8 iunie, la Luxemburg, o pozitie comuna privind acoperirea cheltuielilor de sanatate intr-un alt stat membru al Uniunii. Acordul ministerial prezent va trebui aprobat si de Parlamentul European, transmite corespondentul RFI la Bruxelles.


Noul proiect european numit "Solidaritate in domeniul sanatatii" doreste sa se asigure ca o persoana ce nu poate fi ingrijita la timp in tara poate beneficia de un ajutor rapid intr-o alta tara.
Costul integral al deplasarii si al ingrijirilor de sanatate ar fi acoperit de asigurarea medicala a persoanei. Proiectul european prevede ca orice persoana, indiferent de statutul sau social sa-si permita la preturi suportabile, o ingrijire de sanatate in strainatate, aici fiind luate in calcul si costurile legate de transport.

Pentru moment, prestatiile de sanatate care nu sunt efectuate in regim de urgenta in strainatate sunt platite integral de pacient. Problema isi are originea in diferenta intre asigurarile de sanatate de la un stat membru la altul si prin urmare si imposibilitatea armonizarii lor. Acum asigurarea nu intervine de la un stat membru la altul, decat pentru pacienti ingrijiti in regim de urgenta, caz in care se aplica acordurile bilaterale existente intre state sau se aplica beneficiile acordate de posedarea cartii europene de sanatate.


Sursa: http://www.euractiv.ro

 
Mobile Version | Desktop Version

 


banner banner1 banner2 banner3 banner7 banner5
banner11 banner9 banner6 banner10 banner8 banner9

Logo CJVS str. Ştefan cel Mare nr.79, Vaslui 730168,Vaslui, România
      t:      0235 361 089
      f:      0235 361 091
      e:      consiliu@cjvs.eu
      w:      www.cjvs.eu
       str. Mihail Kogalniceanu nr. 25, Vaslui 730104,Vaslui, România
      t:      0235 361652
      f:      0235 361652
      e:      europedirectvaslui@cjvs.eu
      w:      www.europedirectvaslui.ro


Free live stats and visitor counter for Joomla, Wordpress, Drupal, Magento and Prestashop