Europa direct la tine acasa
Reteaua Centrelor EUROPE DIRECT este o interfata intre cetateni
si Uniunea Europeana, la nivel local.
Prima pagina Știri europene Newsflash Studiu CE: O taxa impusa bancilor din UE ar genera venituri de peste 50 miliarde de euro
 

facebook

youtube


Studiu CE: O taxa impusa bancilor din UE ar genera venituri de peste 50 miliarde de euro
Vineri, 09 Aprilie 2010 00:00

Uniunea Europeana ar putea impune o taxa bancilor din UE care ar putea genera venituri anuale de cel putin 50 de miliarde de euro (67 miliarde dolari), potrivit unui studiu al Comisiei Europene, citat marti, 6 aprilie, de Reuters.

Potrivit Reuters, povara acestei taxe va fi suportata in cea mai mare parte de catre primele 15 mari banci din Europa si ar putea crea probleme celor care au obtinut profit pe baza sprijinului financiar al Guvernelor nationale.
Oficialii Comisiei Europene au subliniat prin documentul publicat marti, 6 aprilie ca o astfel de taxa, destinata unui eventual "plan de salvare" ar putea aduce venituri de peste 50 miliarde euro si ca, daca alti lideri mondiali se vor retrage de la aceasta initiativa, Bruxelles-ul ar putea introduce aceasta taxa pe cont propriu.

Este de asteptat ca seful FMI, Dominique Strauss-Kahn sa propuna o taxa similara la urmatoarea reuniune a ministrilor de finante G20 care va avea loc la Washington in aceasta luna.
Si premierul Marii Britanii, Gordon Brown, declara luni, citat de Financial Times ca marile economii ale lumii sunt aproape de un acord privind instituirea unei taxe la nivel mondial pentru banci.

Germania, Franta si Marea Britanie sunt de acord in termeni generali privind necesitatea unei taxe, a spus el, adaugand ca spera si la adeziunea Statelor Unite.
Premierul britanic a subliniat ca sunt sanse reduse ca o intelegere in acest sens sa fie incheiata la urmatoarea reuniune G20, din iunie. Sunt totusi sperante pentru reuninunea programata in luna noiembrie, in Coreea de Sud, potrivit AFP, citata de HotNews.ro.


Sursa: http://www.euractiv.ro

 
Mobile Version | Desktop Version

 


banner banner1 banner2 banner3 banner7 banner5
banner11 banner9 banner6 banner10 banner8 banner9

Logo CJVS str. Ştefan cel Mare nr.79, Vaslui 730168,Vaslui, România
      t:      0235 361 089
      f:      0235 361 091
      e:      consiliu@cjvs.eu
      w:      www.cjvs.eu
       str. Mihail Kogalniceanu nr. 25, Vaslui 730104,Vaslui, România
      t:      0235 361652
      f:      0235 361652
      e:      europedirectvaslui@cjvs.eu
      w:      www.europedirectvaslui.ro


Free live stats and visitor counter for Joomla, Wordpress, Drupal, Magento and Prestashop