Europa direct la tine acasa
Reteaua Centrelor EUROPE DIRECT este o interfata intre cetateni
si Uniunea Europeana, la nivel local.
Prima pagina Știri europene Newsflash Strategia economica a UE va prevedea sanctiuni pentru tarile care nu isi ating tintele
 

facebook

youtube


Strategia economica a UE va prevedea sanctiuni pentru tarile care nu isi ating tintele
Vineri, 08 Ianuarie 2010 09:45

Presedintia spaniola a UE a propus pe 7 ianuarie stabilirea de tinte economice obligatorii pentru statele membre, in cadrul unui plan pe zece ani menit sa stimuleze cresterea si competitivitatea Uniunii. Statele care nu isi ating obiectivele ar urma sa fie 'pedepsite'.

Propunerile, prezentate de primul ministru José Luis Rodríguez Zapatero, ar putea alarma alte state membre, pentru ca pana acum UE nu a luat niciodata masuri punitive impotriva tarilor care nu isi duc la indeplinire angajamentele fata de UE.
Zapatero si-a exprimat clar credinta ca, in urma celei mai grave crize economice din ultimele decade, este nevoie de actiuni ferme pentru a imbunatati sansele Uniunii Europene de a realiza o crestere puternica, in cadrul unui plan de reforme economice, pana in 2020.
Strategia 2020 va inlocui planul mai vechi prin care UE isi propunea sa devina cea mai competitiva economie bazata pe cunoastere pana in 2010. Acest obiectiv nu a fost atins, cum nu au fost atinse nici tintele stabilite de liderii comunitari.

"Este absolut necesar ca strategia 2020 [...] sa aiba o alta natura, una obligatorie," a spus Zapatero, la Madrid, la o saptamana de la preluarea de catre Spania a presedintiei de sase luni a UE. El a subliniat ca nu a obtinut acordul altor state membre pentru transformarea obiectivelor economice in unele obligatorii in strategia 2020, dar ca propunerile urmeaza sa fie discutate la summitul economic de la Bruxelles de luna viitoare.
"Summitul informal de pe 11 februarie trebuie sa vina, in opinia mea, cu masuri incluzand stimulente si masuri corective pentru obiectivele din politicile noastre economice," a spus el.
"Cmpetitivitatea europeana depinde de doua cuvinte - unitate si competitivitate. Unitate europeana si o economie competitiva."

Sursa: www.euractiv.ro

 
Mobile Version | Desktop Version

 


banner banner1 banner2 banner3 banner7 banner5
banner11 banner9 banner6 banner10 banner8 banner9

Logo CJVS str. Ştefan cel Mare nr.79, Vaslui 730168,Vaslui, România
      t:      0235 361 089
      f:      0235 361 091
      e:      consiliu@cjvs.eu
      w:      www.cjvs.eu
       str. Mihail Kogalniceanu nr. 25, Vaslui 730104,Vaslui, România
      t:      0235 361652
      f:      0235 361652
      e:      europedirectvaslui@cjvs.eu
      w:      www.europedirectvaslui.ro


Free live stats and visitor counter for Joomla, Wordpress, Drupal, Magento and Prestashop