Europa direct la tine acasa
Reteaua Centrelor EUROPE DIRECT este o interfata intre cetateni
si Uniunea Europeana, la nivel local.
Prima pagina Știri europene Newsflash UE si Romania participa la Shanghai 2010 - expozitia universala dedicata calitatii vietii in orase
 

facebook

youtube


UE si Romania participa la Shanghai 2010 - expozitia universala dedicata calitatii vietii in orase
Vineri, 08 Ianuarie 2010 09:43

Expozitia mondiala 2010, la care sunt asteptati peste 70 de milioane de vizitatori, va fi inaugurata la Shanghai, pe 1 Mai si va dura 6 luni. Este pentru prima data cand Uniunea Europeana ia parte la o expozitie universala in afara granitelor sale. Romania va avea un stand propriu.

Tema expozitiei este "Un oras mai bun, o viata mai buna" legata de imbunatatirea standardului de viata prin planificari urbanistice si de mediu.
Serge Abou, ambasadorul UE in China a declarat: "Vom incerca sa scoatem cat mai multe avantaje din prezenta Uniunii Europene, ajungand sa i se cunoasca politicile legate de mediu si de asemenea i se va asigura Europei o imagine mai festiva. Europa este momentan cunoscuta numai pentru intalniri la nivel inalt si summit-uri. Vom arata putin din bucataria europeana, fotbal european. Sunt lucruri foarte atragatoare pentu China si pe care le vom dezvolta in cadrul acestei expozitii".

Romania va fi prezenta in cadrul expozitiei cu un pavilion conceput sub forma de mar pentru a simboliza angajamentul fata de planul unui "oras verde". Pavilionul va acoperi o suprafata de 2.000 de metri patrati si va incerca sa evidentieze mostenirea istorica si culturala a tarii pentru a o dezvolta si a o traduce intr-o viata mai buna pentru cetateanul urban contemporan.

"Pavilionul ofera o viziune actuala, vibranta si atragatoare despre Romania contemporana, aceste aspecte putind fi descoperite prin vizitarea sectiunilor organizate in cadrul pavilionului:- spatiul expozitional principal - dedicat prezentarii civilizatiei urbane, culturii si traditiilor bogate, a potentialului natural precum si a celorlalte elemente care fac din Romania o tara unica in peisajul european", spune Comisarul general al Pavilionului, Ferdinand Nagy, citat de AMOS News.
Nagy spune ca scena pavilionului va gazdui spectacole live de folclor, balet si dans contemporan, teatru non-verbal, muzica de camera si instrumentala, interpretari vocale, de la canto la muzica moderna. Sala de conferinte va gazdui seminarii specializate sau pentru publicul larg, promovand schimburile economice si comerciale, turismul, cooperarea stiintifica. Pavilionul va gazdui si un restaurant cu specific romanesc.
Potrivit lui Nagy, pavilionul Romaniei isi propune sa atraga un numar de 7 milioane de vizitatori.

Sursa: www.euractiv.ro

 
Mobile Version | Desktop Version

 


banner banner1 banner2 banner3 banner7 banner5
banner11 banner9 banner6 banner10 banner8 banner9

Logo CJVS str. Ştefan cel Mare nr.79, Vaslui 730168,Vaslui, România
      t:      0235 361 089
      f:      0235 361 091
      e:      consiliu@cjvs.eu
      w:      www.cjvs.eu
       str. Mihail Kogalniceanu nr. 25, Vaslui 730104,Vaslui, România
      t:      0235 361652
      f:      0235 361652
      e:      europedirectvaslui@cjvs.eu
      w:      www.europedirectvaslui.ro


Free live stats and visitor counter for Joomla, Wordpress, Drupal, Magento and Prestashop